RECEPT & AKTUELLT

FilmMatkasseRecept
24 maj, 2018

Matkasse – Svensk karré – Korean style

Långbakad svensk karré Korean style med teriyakiglaze, grillad pak choy, kimchimajonäs med bön- och linssallad. Här är en liten film så att ni ser hur man tillagar denna härliga matkasse….

ReceptTips
14 maj, 2018

Teriyaki – en sås som är bra till mycket

Teriyakisåsen är en sås som kommer från Japan. Ordet betyder ungefär ”glänsande stekning/grillning”, där glänsande syftar på marinadens glans. Ofta tänker man på chicken teriyaki, men marinaden/såsen går att använda…

FilmMatkasseRecept
8 maj, 2018

Färsbiffar med rödvinssås – gör så här!

Färsbiff med rödvinssås, smörstekt spetskål och kokt potatis samt picklad rödlök och rostad vitlökskräm. Här är en liten film så att ni ser hur man tillagar denna härliga matkasse. Gör…

NyhetReceptTips
24 april, 2018

Ketchup- och senapsinpiration!

Ketchup och senap finns i massor av varianter! Och passar till så mycket mer än bara korv och hamburgare! Dessa fantastiska smaksättare kan användas både till kött, som dipp och…

NyhetTips
12 april, 2018

Tema tryffel

Många ser den lyxiga tryffelsvampen som höjden av matlycka. Tryffel kan hackas, rivas eller skivas för att sedan användas i matlagning och gärna färsk som topping. Smaken gör sig framförallt bra…

NyhetTips
3 april, 2018

Matkreatör sökes!

Vill du bli vår nya matkreatör? I höstas slog vi upp dörrarna till vår deli i Gustavsbergs hamn. Vår vision är att skapa genuin mat på ett enkelt sätt –…

BufféDrinkReceptTips
27 mars, 2018

Tre fräscha recept till buffén

Här kommer tre recept på smarriga små munsbitar till buffén. Alla recepten går att modifiera med andra ingredienser. Byt ut till dina favoriter och gör dessa små gobitar till dina…

DrinkTips
26 mars, 2018

Enkla tips för lyxig buffé

Det är lätt att få idétorka när det är dags för att bjuda släkt och vänner på buffé. Här kommer några tips som gör det lite enklare att lyckas med…

DessertHållbartTips
18 mars, 2018

Schysst choklad

Finns det något godare än varm choklad en kall och solig dag? Gör din egen på finaste Valrhona-choklad eller Valrhona-kakao, ta med i en termos och avnjut utomhus. Då blir…

NyhetTips
7 mars, 2018

Kock sökes!

Nu har du chansen! Deli Verkstan i Gustavsbergs hamn behöver en kock omgående!  Så fort som möjligt behöver vi DIG som tillsammans med oss vill vara med att bygga upp ett…

DrinkReceptTips
21 februari, 2018

Sugen på en drink?

Vad sägs om en riktigt härlig drink i helgen? Yuzu, ÄKTA tonic-sirap och färska fruktpuréer som bas är våra hetaste tips för att lyckas. Tonic man ser i affären är…

ReceptTips
16 februari, 2018

Tema citron!

Vad sägs om tema citron för din rätt? Klart på nolltid! Vi har härlig citronpasta som fungerar väldigt väl med vår härliga hemmagjorda deli-pesto och lite rostade hackade hasselnötter. Strimla lite…

Nyhet
9 februari, 2018

Ätbar kärlek

Vi har massor av fina kärleksbevis som alla är ätbara! Kärlek på pinne, kärlek på burk, kärlek i strut, kärlek av choklad, maräng och kärlek med lakrits-smak! Och vill du…

DessertNyhetTips
3 februari, 2018

Sugen på lyxig, smarrig och vacker dessert?

  Vi gör hemlagade, färdiga desserter! Välj mellan allt från en perfekt creme bruleé (som du bränner av hemma) till tarte tatin på vårt vis eller chokladmoussebakelse, läcker citron- &…

NärodlatReceptTips
12 januari, 2018

Ost- och charkbrickan är här!

Förra helgen smygstartade vi med våra ost- och charkbrickor. Vi la ut en bild på FB och Instagram och redan efter några timmar var alla de brickor vi förberett köpta….

NyhetTips
21 december, 2017

Deli Verkstans jul & nyår

Passa på! Sillen går åt som smör, vi har fått rapporter på att den är riktigt lyckad! Sill med karaktär gjord från grunden. Senapssill, Verkstans krämiga citrussill, brandmästarns sill, skånsk…

NärodlatReceptTips
16 december, 2017

Ostar från Stockholms skärgård

På Deli Verkstan har vi massor av härliga ostar med högsta kvalitet och karaktär. Ett exempel är det lilla mejeriet på Rindö i Stockholms skärgård hämtar mjölk på en mjölkgård…

NyhetTips
6 november, 2017

Välkomna till Deli Verkstan!

Nu har vi slagit upp dörrarna och välkomnar alla matglada, matentusiaster och matnördar – alla som gillar mat kort och gott! Vi har laddat upp med hemlagade såser, kakdegar, kola,…

NärodlatTips
3 juli, 2017

Mat i miniformat

Att göra mat i miniformat är både smart och trevligt. Då kan man äta många små portioner utan att bli proppmätt efter bara en servering. Och barnen brukar tycka att…

NärodlatNyhetTips
3 juli, 2017

Röda såser

Ofta är det såsen det som gör rätten. En enkel tumregel om man vill ha lite olika smaker på sina såser är att välja några såser med olika färg. En…

ReceptTips
3 juli, 2017

Grilla asiatiskt

Blanda riven ingefära, japansk soya, pressad vitlök, lime och lite honung. Med dessa ingredienser kan man förvandla både kött och lax till härligt asiatiska rätter. Pensla på innan grillning, under…

NärodlatReceptTips
3 juli, 2017

Citron + rosmarin + kyckling = himmelriket

Vi på Deli Verkstan har ett enkelt och gott recept som vi gärna delar med oss av. När vi gör citronkyckling så har vi en magisk ingrediens – citronbalsamico. Den…

NärodlatReceptTips
3 juli, 2017

Tacolyx

Taco kan vara hur trist och fredagsvardagligt som helst. Men om man piffar till tacomiddagen kan det bli en riktig lyxmåltid. Här är våra främsta tips för att gå från…

NärodlatTips
30 juni, 2017

Närodlat – godast och nyttigast

Vi är nog benägna att påstå att den färska tomaten är den grönsak som kan smaka mest olika. Från kraftigt söt i smaken till sur och vattnig. Generellt har små…

Tips
30 juni, 2017

Lyckas med grillning på picknick

Att grilla på picknick-utflykten är ett kamikazeprojekt. Det vet alla som har provat. Men det är trevligt med grill på picknick om man gör det smart. Tricket är att förlita…

NärodlatReceptTips
30 juni, 2017

Pesto med twist

Pesto betyder egentligen ”stöta” och måste inte alls innehålla just basilika, pinjenötter och parmesanost. Våga testa helt andra blandningar! Myntapesto, citronpesto och chilipesto är några härliga favoriter. Om ni inte har…