7 goda burgare och biffar

By 30 september, 2018Recept, Tips

Biffar och burgare – perfekt att ha i frysen och enkelt att variera! Vi har ett stort utbud av frysta biffar – både kött, veganska och vegetariska. Vi har högrevsburgare, lammfärsbiffar, veganska chili-ingefära-biffar, färdiga färsbiffar, Wallenbergare, vegetariska quinoa-zuccini-biffar och kikärtsbiffar.

Superenkelt och gott! Detta är vardagsmat som går att göra nyttigt, fräscht och snabbt. Här är 7 tips på hur du får ihop goda måltider med biff och burgare. Du kan välja vilka burgare du vill till dessa rätter!

1. Servera biffarna i pitabröd tillsammans med exempelvis sallad, avocado, fetaoströra, färska smakrika tomater och färsk basilika. Stek (färdig-blötlagda, sköljda och avrunna kikärtor) i hackad vitlök, olja, koriander (pulver på burk, ej färsk), lite gurkmeja och salt.

2. Servera i hamburgerbröd. Stek den råa högrevsburgaren till den grad du själv föredrar. Eller värm en av våra färdiglagade vegetariska biffar istället för kött som omväxling! Väldigt gott tillsammans med klassiska tillbehör som sallad, tomater och picklad rödlök. Kanske servera med stekt klyftpotatis och tryffelmajonäs.

3. Servera med en sallad. Gör en matig sallad där du inkluderar matvete, solroskärnor, smulad fetaost, ugnsrostade morötter, ruccola, majs, tunt skuren rödlök och en god vingrett.

4. Servera med potatis, brunsås, lingon och pressgurka för en klassisk och god rätt. Hemfixad pressgurka bestående av skivad gurka, ättika, socker och vatten är lätt att göra och tillför det där lilla extra för att det ska kännas hemlagat. Och frysta lingon blandade med socker för egengjorda lingon är också fantastiskt enkelt och så mycket godare än färdig lingonsylt.

5. Servera med ugnsbakade grönsaker så blir rätten lite mer höstig och rykande varm. Blanda fetaost och grädde och tillsätt salt och lite honung och pressad citron så har du en härligt krämig sås till.

6. Servera som en toast. Välj ett riktigt bra levainbröd och skär ett par rejäla skivor. Stek dem i lite smör så de blir krispiga. Bre på färskost, strö hackad gräslök och lägg på grönsaker. På med biffen och voila! Bifftoast klar!

7. Servera med stekta ägg, bacon, ugnsbakade tomater och en skiva rostat bröd. Perfekt till brunch eller en sen kväll!